добавено: 23.февруари.2009 22:20 / прегледано:
Докато си пиех биричката тази вечер се натъкнах на новина от емисията на БТВ.
"Хакери се опитали да свалят 'така популярният' сайт izlugan.com"
Младежите от репортажа казаха, че цяла нощ се борили с хакерите и сега всичко било наред.
Не го бях чувал този сайт и реших да проверя. Да ама не точно да. Доста почаках докато се зареди сайта( може да ми е лош нета :> ). Както и да е, зареди се нещо. Сайт? Силно казано. Както се вижда с просто око дизайна е правен с Dreamweaver или някаква подобна глупост, караща хората да си мислят, че разбират от HTML. Цялата структура нe подлежи на никакъв стандарт.
Пише
" DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN ",
ама нищо общо с истината. Само на началната страница 168 грешки и 9 предупреждения( 168 errors and 9 warnings ). Както и да е. Явно не това е била идеята на сайта. Реших да потръся нещо друго. Отидох на хоризонталното меню в сайта.
.jpg)
Реших да видя какво има в менюто "Измами". Хм , странно. Препрати ме към google.com. Дали izlugan.com не ме излъгаха за да изкарат някои долар от google.com( едва ли, мисля позитивно :> ). Продължавам да разглеждам сайта.
Има скрол от дясно. Да видим какво има по-надолу в сайта. Ей( вече не съм толкова позитивен), Този google банер се движи задно със скрола ми. Защо ли?.

Продължавам. Да видим какво има в лявото меню "Виж сигнали".
И какво?. Някакви здраво сбити сиганли и ярко червени реклами от google.
Просто не бях се сблъсквал напоследък с толко банално натрапване и начин да бъде и принуден потребителят да следва тези реклами.
И ако това не е измама, здраве му кажи.